LOVE BOOKS-LOVE READ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΡΟΜΗΝΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

ΓΕΩΡΓΙΑ 

ΚΟΡΟΜΗΝΑ 



Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο ''Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας'' που κυκλοφορεί Εκδόσεις Υδροπλάνο.



Υπάρχουν τρεις γυναίκες. Η Λάουρα που θέλει να δώσει μια λύση στην υπόθεση. Η Γκαμπριέλα μοντέλο ενός μυστήριου γλύπτη και πολιτικού στην Γένοβα. Και η Ήλια που συνδέετε με έναν διπλωμάτη, παράγει σαπούνια και  αναζητά εσάνς,  δείχνει να γοητεύετε από την ρουλέτα. Οι ήρωες ταξιδεύουν, στην μεσόγαιο, διεκδικούν, ερωτεύονται.

Τι σας έδωσε το έναυσμα να γράψετε την συγκεκριμένη ιστορία;

Οι άνθρωποι γνωρίζουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους σε διαφορετικές συνθήκες. Αυτές  μπορεί να είναι πιεστικές, ή διαφορετικές από ότι έχουν ζήσει. Επίσης το επάγγελμα μπορεί να καθορίζει την  συμπεριφορά, υπάρχουν επαγγέλματα που πρέπει να τηρείτε το απόρρητο. Ακόμη ο έρωτας, η απώλεια, η απόσταση, είναι δοκιμασίες.

Είχατε μια συγκεκριμένη πορεία και μείνατε σταθερή στην κατάληξη;

Ναι είχα και έμεινα σταθερή, ξεκίνησα με την πρώτη, και η κάθε μια μου έδινε τον χρόνο της, έως την επόμενη. Είχα αγωνιά για την πορεία τους, τους κύκλους πως θα έκλιναν. Αλλά τελικά όλοι οι κύκλοι κλίνουν μόνοι τους.

Πιστεύετε ότι πρέπει να έρχεται η Λύτρωση και η δικαίωση πάντα για τους ήρωες ή κάποιες στιγμές να υπερισχύει το κακό όπως γίνετε και στην ζωή κάποιες φορές;

Μου αρέσει να έρχεται η λύτρωση και η δικαίωση αλλά δεν υπάρχει κανόνας όπως και στην ζωή που είναι δύσκολη. Η συγγραφή είναι έκφραση, ότι εκφράζει τον κάθε συγγραφέα την δεδομένη στιγμή.

 

Υπάρχει κάποιο  βιβλίο που θα θέλατε να είστε εσείς η δημιουργός του;

Όχι κανένα. Αγαπώ τους δημιουργούς, την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα των ανθρώπων, και αυτό που μου δίνουν ως δώρο την ξεχωριστή γραφή τους.

 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δυσκολότερο κομμάτι της συγγραφής;

Έχω πολύ μικρή εμπειρία αλλά νομίζω ότι ξεκινάς ένα βιβλίο με πάθος, ωστόσο χεριάζετε υπομονή, αντοχή στην κόπωση, επαναλήψεις πολλές, στην ανάγνωση, πολλές ώρες έρευνα. Και φυσικά να αποδοθεί το συναίσθημα των ηρώων.

Θεωρείτε ότι η καλή ψυχολογία βοηθάει στη συγγραφή ή το αντίθετο;

Και τα δυο βοηθούν εκτός και αν συμβαίνει κάτι ακραίο. Προσωπικά δεν με βοηθάει η σωματική κόπωση.

 Υπάρχει κάποιο βιβλίο που θα θέλατε να διαβάσετε αλλά δεν το έχετε κατορθώσει ακόμη;

Είναι πάρα πολλά, αν και ξεκίνησα από την εφηβεία να διαβάζω κλασική λογοτεχνία, ωστόσο, οι απαιτήσεις της ζωής δεν μου αφήσαν πολλά περιθώρια.

Πόσο χρόνο σας πήρε να ολοκληρώσετε το βιβλίο σας;



Τέσσερα χρονιά. Γραφώ πολύ γρήγορα μέσα σε λίγους μήνες είχα γράψει τέλος. Αλλά μετά κτίζω, διαβάζω τσεκάρω. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πολλά ταξίδια, ήθελε αρκετό διάβασμα.

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι η μαγική συνταγή που πρέπει να υπάρχει σε ένα βιβλίο για να μπορέσει να αγγίξει την καρδιά του αναγνώστη.

Δεν γνωριζω. Θεωρώ ότι το κάθε βιβλίο έχει τους αναγνώστες του. Κάποιοι συγγράφεις είναι πολύ χαρισματικοί. Θεωρώ ότι έχουν δουλέψει πολύ σκληρά.

Πότε και με ποιο τρόπο γεννήθηκε ο τίτλος του βιβλίου; Στην αρχή της συγγραφής ή στο τέλος της;

Στην αρχή, πριν πιάσω στυλό. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας. Ο συγκεκριμένος έρωτας έχει και μια ταχύτητα.


Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε με ένα επίθετο τους ήρωες του βιβλίου ποιο θα αντιστοιχούσε στον καθένα;

Μου είναι δύσκολο, αλλά νομίζω ότι τους χαρακτηρίζει, η ευθύνη, το πάθος, η αγάπη για την οικογένεια.

Τελος πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Τι την εξοργίζει την Γεωργία; Τι δεν θα μπορούσε να συγχωρήσει ποτέ; Κάνει όνειρα; Βάζει στόχους; Πιστεύει στην φιλία; Τι θεωρεί απολυτή ευτυχία; Και τι θέλει να ευχηθεί στους αναγνώστες της;

Με εξοργίζει η κακή πρόθεση, και δεν συγχωρώ την κακή πρόθεση. Όλα τα αλλά είναι ανθρωπινά. Πάντα έκανα πολλά όνειρα κάποια έχουν πραγματοποιηθεί. Ναι βάζω και κάποιους στόχους. Πιστεύω πολύ στην φιλιά την θεωρώ πολύτιμη. Απολυτή ευτυχία θεωρώ τον καφέ στον καναπέ μου, και πολλές άλλες στιγμές της καθημερινότητας. Εύχομαι στον εαυτό μου και στους αναγνώστες, υγειά, τύχη, μαχητικότητα, και ψυχραιμία.

Ευχαριστώ θερμά για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την Λένα Παπανικολάου, και το Love Boos-Love Read


Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση και εύχομαι  να είναι καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις